بررسی شرکت های تجاری به صورت خیلی دقیق
شرکت های تجاری و انواع آن
در یک تقسیم بندی کلی شرکت های تجاری را می توان به شرکت های سرمایه و شرکت های اشخاص تقسیم نمود.
شرکت های سرمایه
به شرکت هایی می گویند که در آن ها، شخصیت شرکاء، اهمیتی ندارد و به همین دلیل، سهام شرکاء به راحتی و بدون نیاز به موافقت سایر شرکاء قابل نقل و انتقال می باشد. مانند شرکت سهامی عام، سهامی خاص و مختلط سهامی.
شرکت های اشخاص
به شرکت هایی می گویند که در آن شخصیت شرکاء، دارای اهمیت است به همین دلیل انتقال سهم به اشخاص ثالث در این شرکت ها، نیازمند جلب رضایت سایر شرکاء می باشد مانند شرکت های نسبی، مختلط غیر سهامی، با مسؤولیت محدود و تعاونی.
تعریف شرکت سهامی مطابق قانون
مطابق ماده 21 قانون تجارت، شرکت سهامی شرکتی است که سرمایه آن به سهام تقسیم شده و مسؤولیت صاحبان سهام، محدود به مبلغ اسمی سهام آن هاست .شرکت سهامی، چه موضوع آن تجاری باشد و چه غیر تجاری، شرکت تجاری محسوب و از مقررات آن پیروی می کند. این شرکت ها بر حسب تعداد اعضا و نحوه پذیره نویسی، به شرکت سهامی عام و خاص، تقسیم می شوند.
شرکت سهامی عام (Public company)
شرکت سهامی عام غالبا برای پروژه های سنگین دولتی و حکومتی از قبیل صنایع و معادن و بانک و …و با مشارکت حد اقل 5 نفر تشکیل می شود .سرمایه این شرکت هابه سهام تقسیم می شود و علاوه بر اینکه از طریق مؤسسین تأمین می شود، بخشی از آن رامی توان از طریق پذیره نویسی و جذب سرمایه های مردم نیز تأمین کرد .
ادامه مطلب در: بررسی شرکت های تجاری به صورت خیلی دقیق